Tänkte jag kunde dela med mig av ett recept. Idag gjorde jag Svamphavreotto till middag. Det är ett recept jag gjort med inspiration av ett risottorecept och ett mathavreotto recept. Jättegott och nästan vegetarisk! Man kan nog byta ut kycklingbuljong mot grönsaksbuljong istället.
Svamphavreotto 4 port
Ca 500 g Champinjoner + Portabellosvamp
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
2 dl mathavre
4 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 dl torrt vitt vin
1 dl parmesanost
Ett par nypor gräslök
Skär upp svampen efter tycke. Jag klyftade dem. Stek i smör tillsammans med hackad vitlök. När svampen är mjuk och krympt lägger du över den i en skål.
Stek sedan schalottenlöken i smör. Häll i matvete och vatten och smula ned buljongtärningen. Låt koka ca 12 minuter utan att röra om och utan lock.
Tillsätt vinet och rör om tills vätskan reducerats. Tillsätt parmesan och ta av från värmen. Lägg sedan i svampen och gräslök. Jag använde fryst gräslök, superbra att den redan är hackad och det håller längre!
Bon apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar